Bloem

Praktijk voor kinder- en jeugdtherapie

Praktijk voor kinder- en jeugdtherapie

Praktijk voor kinder- en jeugdtherapie

Gronkels

Een razendsnel kaartspel

Gronkels is een simpel, maar reuze spannend en razendsnel kaartspel. Het spel is simpel. Je hebt snelle handen en een portie concentratie nodig. Zorg ervoor dat je je Gronkels zo snel mogelijk kwijt bent en je hebt gewonnen! Terwijl je speelt maak je kennis met de ‘Gronkels en ontdek je spelenderwijs je eigen denkpatronen! Als je al je kaarten kwijt bent, roep je ‘Gronkels’. Krijg jij ze kwijt?

Gronkels-aantal

2-6 spelers

Gronkels-aantal

speelduur 15 minuten

Gronkels-aantal

geschikt voor 8-99 jaar oud

Introductieprijs: €24,95 (inclusief BTW, exclusief verzendkosten)

Bestel nu door dit formulier in te vullen.

Over het spel

Bij dit spel zijn er geen beurten, iedereen speelt tegelijk. Je speelt met één speelveld en je moet ervoor zorgen dat je jouw Gronkels zo snel mogelijk kwijt bent. Als je al je kaarten kwijt bent, roep je ‘Gronkels’. Krijg jij ze kwijt?

Achtergrond Gronkels

De meeste mensen hebben negatieve en positieve gedachtekronkels. In dit spel noemen we deze Gronkels. Dit spel helpt je om op te sporen welke Gronkels jou in de weg kunnen zitten, en ook welke jou kunnen helpen.

“Dit is echt leuk! Het grappigste vind ik dat je niet op je beurt hoeft te wachten! Rick Relax helpt mij het meeste als ik weer te veel als Keet Kristal denk!” 

Thijs 10 jaar

5/5

WORKSHOP: Leg je Gronkels op tafel

Wil je het spel met meer verdieping kunnen gebruiken en de spelvarianten leren kennen? Schrijf je dan in voor de workshop!

Vrijdag 9 december van 10.00-11.30 op onze praktijk in Hillegom! Investering: 49,95 euro (inclusief spel).

Schrijf je in door een mail te sturen naar info@kinderjeugdpraktijkbloem.nl

Aangenaam!

Dit zijn de Gronkels

Gronkels zijn er in alle kleuren, maten en geuren. Elke Gronkel heeft z’n sterke punten, maar ook wat punten waar die op moet letten. Herken jij je in één of meerdere Gronkels?

Carlo Contrast

Iets is zwart of wit, heet of koud, rond of vierkant. Iemand is geweldig of een mislukkeling. Zo denkt Carlo. Hij weet niet dat er ook veel grijstinten bestaan!

Didi Dubbel

Didi maakt negatieve dingen heel groot en positieve dingen juist heel klein. Een goed cijfer gehaald? Dan was de toets ‘gewoon’ makkelijk. Ze wuift complimentjes weg en ontkent positieve prestaties.

Donnie Drama

Donnie kan van een mug een olifant maken. Negatieve dingen maakt hij heel groot. Hij gebruikt dan ook erg vaak de woorden ‘altijd’, ‘nooit’ en ‘iedereen’.

Hassan Hoog

Hassan stelt hele hoge eisen aan zichzelf; hij wil alles perfect doen. Dat kan natuurlijk niet, dus is hij vaak ongelukkig, ontevreden en boos.

Hennie Heftig

Hennie is heel emotioneel en voelt dus heel veel. De emoties zijn Hennie vaak de baas en daardoor is het moeilijk in te schatten wat er aan de hand is.

Keet Kristal

Keet is onafscheidelijk van haar glazen bol. Daarmee denkt ze toekomstige gebeurtenissen te kunnen voorspellen. Haar voorspellingen zijn meestal negatief gekleurd.

Lara Loser

Lara ziet alles, maar wel altijd door haar donkere bril. Ze ziet alleen het negatieve en vindt het moeilijk om het positieve te zien. Het glas van Lara is altijd halfleeg.

Lotte Last

Lotte voelt zich super verantwoordelijk. Voor alles. Ze denkt dat alles wat fout gaat haar schuld is, ook al kan ze er niets aan doen.

Luca Luchtig

Luca maakt van een mug zeker geen olifant. Ze weet dat het leven bestaat uit vallen en opstaan en bekijkt dingen op een nuchtere manier.

Rick Relax

Rick gaat ontspannen door het leven. Hij gaat uitdagingen niet uit de weg en accepteert dat niet alles lukt. Hij zorgt goed voor zichzelf.

Roza Roze

Roza probeert in elke situatie naar het positieve te kijken. Ze kijkt eerder naar wat ze ergens van kan leren, dan naar het resultaat. Ze heeft een roze bril op en kijkt naar wat er wel is.

Yentl Yeidenk

Yentl is een superheld in denken voor een ander. Zij denkt te weten wat een ander denkt en dat kan ze niet weten.